Blogg

Måndagen den 24e juni

Efter inrådan från kloka Anna, ja här behöver verkligen uppdateras! Inte är det vettigt vad tiden flyger iväg.

 

Imorgon börjar sommarens första läger, ett träningsläger för ett gäng tjejer där de flesta har egna ponnyer. Jag har träffat nästan alla innan och vet att jag har några härliga dagar framför mig.

 

Det har såklart hänt så mycket att jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja, tänker inte glra något jätteinlägg utan mest bara komma igång med att uppdatera igen.

 

Isanne fick i maj ett alldeles ljuvligt föl som Julius är pappa till. Lilla Maja, vacker och behaglig. Inte att förglömma är dessutom denna lilla ulliga ponnyflicka en sonsonsondotter till självaste Baloubet du Rouet, häftigt. Julius har ni blivit av med sina kulor och ska inte producera fler föl utan förhoppningsvis bli ridponny och visa både sina fin gångarter och den utmärkta hoppförmåga som han visat när vi löshoppat.

 

Vi visade två av Lennarts unghästar på treårstest i Osby för några veckor sen. Tinas lillasyster Donna e. Don Romantic samt Cosmos e. Common Sense, som jag hade på inridning i höstas. Mycket träning och förberedelser i kombination med fina hästar gav bra utdelning. Donna fick diplom som gångartshäst och Cosmos blev första klass gångartshäst. Gladast blev jag för de fina omdömen jag fick på ridprovet med Cosmos och poängen 8 och 8,5. Det var för mig en slags bevis för att det jag gör verkligen funkar även i dessa samanhang, att jag är en god unghästutbildare.

 

Ett annat bevis på att det vi gör fungerar om man bara är beredd att investera tid och förståelse är vackra Tina. Hon har tagit det ganska lugnt en period, hon går med Rialto och Felix på bete och njuter av att må bra och vara häst. Här om kvällen kom Emelia på besök med sin vita häst Spartacus och vi tog en sen kvällstur i det fina sommarvädret. Det var en sån ovanlig med ack så härlig kväll när man kan rida i bara linne vid halv tio på kvällen. Jag hämtade Tina direkt från betet, inte riden på flera dagar, sadlade på och skrittade på lång tygel iväg sida vid sida med Emelias häst som hon inte träffat förut. Vi red genom skogen och hem till mig där vi tränade en stund på stora gräsåkern, galopperade i stora cirklar och tog några skutt över stockarna där. Tina var genom hela passet avspänd, lydig för hjälperna och harmonisk. Skillanden mot den häst som anlände hos oss förra hösten är total. Ja, nästan som natt och dag faktiskt. Det har hänt massor med henne i ridningen, men minst lika mycket i övrigt, i hennes huvud och i allt det här vardagliga, i relationen oss emellan. Hon utstrålar ett lugn och en mogenhet som är helt ny för henne. Härligt.

 

Om ett par veckor kommer Mats för att hålla hoppkurs, vi ska vara hemma hos mig på gräset denna gången. Detta är för mig en av sommarens absoluta höjdpunkter, givande träning i kombination med att umgås och skratta med några av sina bästa vänner. Inte blir det sämre av att vi direkt efter träningshelgen åker ner till Falsterbo och spenderar min första semestervecka där nere.

 

Andra saker som gör att jag lyfter blicken och knegar på även när det känns motigt är en träning för Paulo i slutet av juli samt vår IRK återträff/utbildning i Falköping i slutet av augusti. Jag klurar lite på vilken häst jag ska ha med mig i år, det tål att tänkas på...

 

Ja, det var iallafall lite av vad som hänt och händer. Som sagt, nu väntar några intensiva dagar med läger. Ska bli roligt, hoppas kunna lägga ut lite bilder och uppdatering allt eftersom. För det finns ju faktiskt ett fåtal människor som du Anna, som inte har facebook (ännu) och också vill veta vad som händer och sker, ska försöka tänka på det =)

 

 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS