Att vara medryttare hos oss

Medryttare vår/sommar 2012

Under ridskolans sommaruppehåll kan man välja att vara medryttare som vanligt en månad i taget, eller prova en kortare period.

Skillnaden är att ponnyerna ej går i ordinarie lektionsveksamhet och alltså går att rida på fler dagar i veckan, ja så gott som varje dag om man vill! Ända undantaget är att de kan vara upptagna när det är ridläger, datum för dessa finns på sidan "Ridläger".

Under sommaruppehållet ingår i stället för en lektion i grupp varje vecka, en privatlektion varannan vecka. På privatlektionerna tränar vi då på övningar som vi tycker att just du och hästen behöver jobba med. Privatlektion kan vara med en eller två ryttare tillsammans.

Pris för att vara medryttare under vår/sommar.

1000 kr/ månad
600 kr/ två veckor
400 kr/ en vecka


Övriga villkor för att vara medryttare är samma som vanligt, ni kan läsa om dem längre ner på sidan.

Medryttaresystem ridskoleponnyer 2012

Jag har satt ihop ett medryttarsystem som jag hoppas ska gynna både ponnyerna, medryttarna och mig.

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill ta ett kliv framåt i din ridning och spendera mer tid med ponnyn än en lektion i veckan. För dig som funderar på att skaffa egen häst eller ponny är det ett bra sätt att få mer inblick i hur det är att ha häst. Detta utan att du med en gång slipper ta det stora steget med allt vad det innebär i ansvar och pengar, att köpa egen häst med en gång.

För hästen/ponnyn blir det kul att ha en speciell människa som det träffar lite oftare, som bryr sig om den lite extra och låter den komma ut på mysiga skogsturer mellan lektionerna på banan. Detta gynnar såklart mig eftersom jag får gladare och mer välskötta ponnyer! Det ger även mig chansen att lägga lite extra arbete på hästen och ryttaren tillsammans och följa dem i deras utveckling, vilket som ridlärare är kul och inspirerande.

Följande regler gäller:


·          Medryttaren har rätt att komma och rida, sköta om sin ponny 2-3 ggr/vecka de dagar i veckan då ponnyn inte går lektion, d.v.s. tisdag, fredag, lördag och söndag (ponnyn kan komma att användas på lektion en förmiddag eller eftermiddag under helgen, medryttaren ska i så fall meddelas om detta).

·          Medryttaren har ingen skyldighet eller ansvar att komma utan får komma när den har tid och lust.

·            För barn måste alltid hästvan vuxen finnas med (om vi inte kommer överens om något annat).

·          Egen ridning sker under lugna och måttliga former, normallånga pass på ridbanan (max ca 40 min) eller ridning i skogen.

·          Hoppning får ske endast när ridlärare är med.

·          Ponnyn får endast ridas av medryttaren, inte lånas ut till eller provas av kompisar.

·          Ponnyn får lånas för andra aktiviteter såsom ridlektioner på annat håll eller tävling, förutsatt att den är ledig.

·          Ponnyn ska tas om hand ordentligt de gånger den används, även ponnyns utrustning ska hållas i gott skick.

·          4 lektioner i vanlig ridskolegrupp eller två lektioner privat(kan även vara träning från marken) ingår i månadspriset.Kostnad 1000 kr/månad (ordinarie lektionsavgift ingår). 

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS