Dagbok

Dagbok och funderingar

Årets sista dag!

Det är årets sista dag och det känns bra. Det har varit kallt och även lite solsken, ovant men vackert. Var i Tingsryd hos Anncharlott på förmiddagen och tränade med Lady och Ami. Vi hade kul och allt gick bra som alltid. Handlade några saker på Börjes som jag lovat att ta med till Azorerna och åt lunch i bilen på väg hem. Anna och Sanna kom för att rida en sista lektion innan ponnyerna får sin lilla vinterledighet. Imorgon ska jag se om jag kan plocka av lite skor på dem så kan de gå barfota när jag är iväg.

Ska på fest i Farabol ikväll. Skjuta in det nya året.

Jag har gott hopp om att det kommer bli ett riktigt trevligt år och jag har stora ambitioner. Zorro ska börja tränas lite lugnt så snart jag kommer hem för att sedan fortsätta sin utbildning och kanske komma ut på någon liten tävling redan i vår. Kanske åker vi ner till Jim så att jag kan få god hjälp ett börja hoppa honom så smått.

Sunshine behöver besöka kiropraktorn en gång till och vi kommer att varva arbete från marken med lugna uteritter bara hon och jag. Hon har trivts mycket bra med arbetet på töm och även hjälpt mig att fixa ridbanan då hon dragit länkar med svängel. Detta var hon helt tillfreds med och verkade tycka det var något av det mest meningsfulla hon någonsin gjort 🙂 . Det vore kul att fortsätta och utveckla detta och kanske köra in henne fullt ut, något jag tror hon skulle trivas med. För visst kan även gamla hundar lära sig att sitta! Räcker pengarna till så får hon även träffa hingst till sommaren och kanske så ett frö till en ny liten bäbis. Jag har spanat in en riktig snygging, men vi får se...

Jag tror inte att det blir några föl i sommar då både Tilda och Polly visat brunst nu i höst, men man ska aldrig säga aldrig.

Otto och Olle ska få åka på utställning i sommar för att se om det är lönt att spara dem som hingstar inför hingstvisningen året efter. Om tiden räcker till är det också dags att börja köra in dem i sommar då de blir två år.

Och så har jag min utbildning som jag ser mycket fram emot och kommer att få jobba stenhårt för att kunna betala.

Så 2008 ser ut att kunna bli ett trevligt och aktivt år fullt med utmaningar!

Gott nytt år gott folk

Onsdag 2/1 2008

Om en halvtimme ska jag få skjuts till Bromölla för att ta tåget ner till Köpenhamn. Efter att ha tillbringat natten på flygplatsen lyfter så flyget mot Azorerna vid sjutiden på morgonen. Det är alltid lite spännande när man ska resa långt. Det ska bli härligt att träffa Rui igen!

Idag har snöat så allt är vitt där ute. Jag har sovit, städat och packat. Igår var jag borta med halm hos småhingstarna, de ser glada och friska ut. Melvin ville gärna bli klappad och kliad under hakan. Sen hjälpte Karin mig att plocka av skor på ponnyerna hemma, hon är en hejjare på det. Det är inte jag, jag skadade mitt finger, det ska jag stolt visa Rui så att han ser att jag har arbetat 😀

Adjö då, vi hörs!

Söndagen den 30 mars

Hej Hopp! Det har hunnit bli vår och omställt till sommartid. Jag jobbar natt och kämpar med att hålla mig vaken.

Jag och Zorro har varit på kurs denna helgen för Kajsa Ränkfors, var kul att träffa henne igen. Zorro har uppfört sig ganska bra. Han fungerar fint att rida bortsett från att han alltid gör små ansatser att kasta iväg mig när han inte håller med i mina beslut angående riktning och hastighet ;) Han gör också många små språng och bakutsparkar när jag ber honom om galopp, vilket han dock har väldigt lätt för när det är hans eget initiativ. Vi fick en hel del beröm av Kajsa och en del små tips att träna vidare på hemma. 

Hemma på gården har blivit lerigt igen nu när förra veckans snö börjat smälta undan. Alla hästarna och ponnyerna mår bra. Vendetta går bättre och bättre, hon och Julia trivs bra ihop och hon har börjat jobba på lektionerna så smått.

Veckan som gått var det påsklov och vi hade två dagridläger, proppfulla som vanligt. 

Jag har två hästar hemma i träning, Jilette och El Viento, båda lättsamma och trevliga hästar att jobba med. Sunshine är sedan en tid tillbaka till salu men än har inte den rätta dykt upp. Hon är fin i hull, pälsen blänker och hon fungerar skapligt att rida, mycket arbetsvillig som vanligt =)

På tisdag är det första april, Zorro ska få sina tänder kollade, äntligen. Det är bara två veckor till vi ska göra vår långa tripp upp till Stockholm och Christina Drangel, vilket äventyr det kommer att bli! Jag fyller år där med i samma veva. Sen kommer Rui om allt går som planerat, äntligen!! Ska försöka få tag på biljetter till göteborg horseshow som vi har pratat om.

Nu ska jag lägga ut lite bilder från helgen kurs.

På återseende! 

Lördag 12 april

Hej!
Klockan är två natten till Lördag tolfte april. Jag sitter i den sköna fåtöljen i personalrummet på mitt jobb och känner mig oförskämt pigg för ovanlighetens skull. Börjar tro att jag kommer klara natten utan problem.. trodde den skulle bli en riktig rysare då jag under hela kvällen haft huvudvärk som bara blev värre efter att ha sovit en timme på kvällen, men det har gett med sig.

Har fått min nya dator nu, den hjälper till att sprida lite glädje för mig här.
Sista jobbpasset nu på ett tag. Har varit en intensiv vecka, gått brevid varje dag inne på Smöramåla så att jag kan hoppa in och jobba där också vid behov. Sen har jag haft ridlektioner på kvällarna och försökt hinna med träningshästarna samt haft en praoelev som dock skött sig bra. När man aldrig är i säng innan elva och sen stiger upp vid fem igen dag efter dag och hela tiden ränner runt för att vara alla till lags så händer det ganska ofta att man frågar sig själv vad f-n man sysslar med.. Men det underlättar att det är självvalt och att pengarna i alla fall rullar in som planerat. Vet ju att jag måste jobba som en idiot för att ha råd med utbildningen och kunna komma igång med firman, allt är ju för min egens skull! Då får det vara värt att vara lite små irriterad framåt kvällen och att känna sig stel som en nittioåring när man reser sig ur soffan efter kvällsmaten för att ännu en gång gå ut och fylla säckar med hösilage och fodra odjuren som står och bankar på sina box dörrar.

Nu har jag iallafall snart jobbat klart här på ett tag samt hållt de sista ridlektionera på ett tag. För på söndag börjar jag och Zorro äventyret med att resa upp till Stockholm, nu är det på riktigt! Efter fyra dagars kurs där uppe så ska jag hämta Rui på Arlanda torsdag kväll och på fredag morgon kör vi neråt igen. Helgen som kommer så anländer två nya träningshästar och helgen efter det åker vi upp till Göteborg för att titta på hästtävlingar och få lite tid bara för varandra, vilket sannerligen inte är så vanligt! Vad glad jag blev över hans sms idag att ha fått fatt i en flygbiljett, även som det rullar på rätt bra utan honom så är det ändå tveklöst med honom vid min sida som jag trivs bäst!

Annars är jag nöjd med tillvaron, jag har det mesta jag kan önska mig och jag trivs med jobbet här. Våren är alltid en hektisk tid och dagarna bara rinner iväg. Nu är det förhoppningsvis inte länge kvar tills hästarna kan börja beta grönt gräs och stanna ute på nätterna, man slipper täcken, lera och hårfällning, slipper mockning, fodring på fasta tiden och alla rundor ut och in från stallet. På sommaren är hästägandet som bäst. Vi är snart där.

Torsdag den 17 april

Jag är i Stockholm, eller Roslagen, närmare bestämt på stall Johannesberg vid Johannesberhs slott i Gottröra. Här har vi nu under fyra dagar genomgått första segmentet i vår utbildning till Ridlärare i Integrerad ridkonst. Och Nej, Christina säger att vi måste inte alls kunna förklara för hela världen vad intergrerad ridning är efter bara fyra dagar. Där emot gärna hänvisa till hemsidan www.integraridning.eu

Det är torsdag eftermiddag och alla de andra har packat sina bilar, städat ur rummen, lastat hästarna och kört hemåt. Själv sitter jag nu uppe på rummet och känner mig mer än något ensam. Zorro går ute i en hage och upplever säkert samma känsla. Jag ska fördriva ett par timmar till med att göra ingenting innan jag startar bilen och kör neråt Arlanda. Rui landar med solresors plan runt klockan tio och sen är det slut på ensamheten för några veckor.

Imorgon kör vi neråt de lite dryga åtta timmarna till Blekinge. Det blir en hektisk helg med elever som vill rida, hästar som ska tränas, två nya hästar som anländer och ev kurs för Agneta på lördag då mamma fortfarande är lite mör efter att ha ridit omkull med Trölli häromdagen och redan har en plats på kursen betald. Och så ska jag hinna med att kramas så mycket som möjligt med Rui förstås, men sånt man tycker bäst om brukar man hinna med =)

Det har varit fyra härliga och roliga dagar fulla med information som ska tolkas, värderas, provas och omvärderas igen. Vi är en liten fin grupp på fem flickor/damer och vi har fått massor av god mat och trevligt umgänge med många glada skratt! Redan i mitten av maj ska vi upp igen så det är snart. Då ska Zorro ha lagt på sig ordentligt med vikt och kanske lite muskler, vinterpälsen ska vara väck och han ska vara skinande blank.. Haha!

So long..

Torsdagen 29 maj

Nattjobb igen, känns dock upplyftande att det ljusnar så tidigt. "Alla" var på personalfest igår kväll så jag fick ställa upp och jobba både kväll och natt, 15 härliga timmar i sträck. Nu är det bara tre timmar kvar tills jag kan köra hemåt, mata hästarna och sedan hoppa i säng.

Är på rätt bra humör, ganska säker på att jag kommer hålla mig vaken hela natten utan större ansträngning. Man lär väl sig antar jag.

Jag saknar Rui och funderar på varför vi är så långt ifrån varandra när vi borde vara tillsammans. Men jag vet ju.. Som det är nu är det det bästa alternativet vi har, intalar vi oss.

Igår lämnade jag Sunshine i Näsum hos Sofie. De ska bekanta sig med varandra nu i ett par veckor sen får vi se om det blir affär. Hoppas så att Sunshine kan få ett gott hem där med massor av kärlek, omsorg och all den tid hon förtjänar.

Zorro går på bete med småhästarna uppe i Rönås. De har slutligen insett att han inte är en gigantisk dam som till varje pris ska bestigas och nu går det rätt lugnt till där. Förhoppningsvis blir han snart tjock och fet och vi kan fortsätta vår resa tillsammans på den integrerade ridkonstens väg. Försöker få ner Christina för att hålla kurs i sommar, förhoppningsvis kan vi hitta några datum som passar och folk som vill vara med.

Annars ska jag mest jobba i sommar, här. Och hålla läger hemma förståss. Damen från miljöförbundet kommer på måndag och det finns kanske en microskopisk chans att hon slutligen godkänner ventilationen denna gången så att jag äntligen kan komma igång med min verksamhet på riktigt...

Jag har en hög härliga hästar på träning där hemma, blandad kompott. Härliga bästa kompisen Karin har kommit hem från island igen så att vi kan umgås och det blir både tant och gubb-läger i sommar som sig bör.

Jag har rätt många järn i elden men tycker mig någonstans ändå ha varvat ner och insett att jag inte är stålmannen. Eller ännu bättre, att jag inte BEHÖVER vara det. Har kommit i kontakt med den duktige fysioterapeuthen Oliver som försöker hjälpa mig att komma tillrätta med diverse fysiska åkommor och han säger åt mig att lyssna på min kropp och inte göra saker som jag inte känner för. Sunt.

Hej hopp, solen går strax upp.

Rest in peace vackre Tolstoy

Det var några dagar sedan nu men jag kan inte riktigt släppa det. Joaos vackre holländske vallack dog i kolik. Visst är det märkligt, en av de mest välskötta och älskade hästarna dör, på en ö där mängder av hästar står och svälter tjudrade i en kejda någonstans på en blåsig kulle men överlever år efter år.. Mycket tråkigt, synd på en så fin, snäll, och lovande ung häst och synd för en man som älskar sin hästar över allt annat och alltid sköter dem så gott han kan.

Det är midsommarnatt och jag sitter på trehörna och kämpar som vanligt med att hålla mig vaken. Ska nog gå vägen nu. Lång natt, jobbar ända till åtta, fyra timmar kvar.

Vi hade en trevlig dag. Åt frukost hos Fristedts och sen körde jag och mamma följebil åt de andra som cyklade längs Mörrumsån. Avslutade dagen med grillning och trevligt umgänge.

Har gått snart en månad sen jag skrev sist, saker verkar röra på sig i rätt riktning. I väntan på vad vet jag inte riktigt. Jag mår sådär, skulle behöva helt ledigt från allt ett tag kanske. Det går ju inte nu, och det är väl kanske ingen nyttig vetskap. Tror att jag måste strukturera upp mitt liv framöver, det är nog där skon klämmer.. Sommaren är redan full men sen framöver. Jag måste skaffa ett liv där jag hinner vara ledig och göra saker som jag tycker är kul, bara för att de är kul. Det måste gå! Man kan inte spela med sin egen hälsa som insats för länge, även om det är det starkaste kortet man har när det krisar.

Jag har lyckats bra, jag är vuxen nu. Jag har lägenhet, jag har jobb, jag har lyckats påbörja min utbildning och jag har lyckats lösa den ekonomiska biten av den utan hjälp hittills. Nu har jag till och med fått mitt förbaskade tillstånd att bedriva hästverksamhet och kan alltså börja göra det jag gör på riktigt. Förhoppningsvis kan jag då få lite struktur på det och få betalt nog för det jag gör på ett riktigt sätt. Då vore det ju märkligt om jag inte också skulle kunna skaffa en vardag där jag kan vara ledig och tänka på mig själv ibland.

Jo då, jag kan nog ordna med den biten också, tids nog..

Onsdag 23 juli

God morgon.. klockan är tio i sex och jag får snart åka hem och krypa ner i sängen. Och sängen är inte tom. Där har jag min Rui. Han har varit här några veckor nu och stannar några till hoppas jag.

Sommaren har kommit en bra bit, det mesta har hunnits med. Damlägret klarade vi av galant nu måndag och tisdag. Veckan innan hade vi kurs för Christina och det var säkert sommarens höjdpunkt. Mycket trevligt! Sista barnridlägret ska vi ha nu i slutet av veckan. Och sen ja, ja sen har allt hunnits med och allt gått bra, och så otroligt fort.

Sen kommer hösten och då är det nog meningen att saker ska lugna ner sig. Hmm..jag är trött, om en timme får jag köra hem.

Tisdag 19e augusti

Hej!

Ännu en natt snart avklarad, klockan är fem över sex. Ljusnar betydligt senare på morgonen nu, värre tider är på ingång. Har varit lite nere senaste veckan, kännt mig lite dyster. Ensam och lite rastlös på ett märkligt sätt. Familjen åkte på semster, till Kreta tror jag, i fredags.

Igår fick jag dock lite snurr på saker och ting och det var en riktigt lyckad dag. Var på möte på Nyföretgarcentrum på morgonen och det kändes positivt. Var uppe hos Karin en vända, tittade på nya träningshästar från islänningen, fikade och pratade lite. Sen var jag till och med inne på banken en snabbis, ska öppna företagskonto, bankgiro och skaffa e-bokföring, ordning och reda! Ska dit på möte idag igen.

Tränade Charlie en stund. Han är hos mig på rehabilitering kan man nog säga, för att stärka sin rygg som han haft ont i. Snäll och trevlig liten häst att jobba med. Arbetade honom på kort töm. Han blir lätt lite nervös men till slut föll polletten ner kändes det som och han insåg att det finns en yttertöm och att den också kan komunicera.
 
Skulle egentligen kört hem sen och sovit men kände mig inte trött alls och misstänkte att det inte skulle funka. Dessutom kände jag mig väldigt sugen på att rida Zorro en stund så jag körde bort till Fristedts där han och lille Melvin går på bete. Zorro kom springandeoch mötte mig med en gnäggning, stod stilla lös medan jag klädde på honom och var så där super att rida som bara Zorro kan vara när han ger en all sin fpcus och goda vilja. Då är han underbar! Han var pigg men stadig, sökte handen så fint, bar sig balanserat och följde lydigt med i vilken riktning jag ville, trav och galopp runt i hagen över stock och sten.

Melvin börjar också bli nyfiken på livet som ridhäst, han släpade runt på longerlinan i munnen och bar iväg inspänningstyglarna som jag lagt på en sten och hann inte ens titta på Zorro när han jobbade =) Dags att plocka fram ett träns till lille gossen! Förra veckan red jag ut i skogen på Zorro med Melvin som handhäst och det gick över all förväntan.

Haha! Nu fick jag en present av en ovanligt morgonpigg och glad herre, två teckningar väl inslagna i en snusdosa med papper runt, i en kartong inslagen i en vaxduk med tejp runt.

Nu ska jag plocka ihop mina saker här. Ska göra ett par enkla sysslor innan jag kan åka hem. Ska sova några timmar och sen hinna fixa med en del saker innan jag ska till Näsum ikväll och hålla lektioner. Sen ska jag hit igen..

Hoppla!

Tisdagen den 2e September

Skolstart för småpojkarna skulle man kunna säga! Melvin fick igår träns på sig för första gången samt en vojlock med en täckgjord.  Släppte bort honom och Zorro till Gunnar på bete och de busade och for omkring innan de skulle träna lite. Zorro sprang riktigt fort, runt runt i hagen och slog bakut, sen travade han plötsligt rakt mot mig och gjorde halt framför mig, sa att han var redo! Han uppförde sig exemplariskt hela ridpasset =) Nu är det bara några dagar kvar tills vi ska på kurs i Oskarshamn, ska bli spännande.

Jag sov länge igår eftersom jag jobbar nu inatt. Lite förkyld dessutom, unnade mig att ligga kvar i sängen längre än planerat. Hann iallafall med allt planerat. Körde ut lite gödsel, mockade i skjulet och plockade lite i stallet. Longerade Jilette en stund, hon är betydligt finare men har inte det så lätt för sig, behöver nog lång tid att bygga upp styrka som ridhäst.

Julia hjälpte mig en stund med Olle, han var överenergisk, en rolig liten ponny. Longerade och tömkörde, allt med en otrolig framåtanda. Han är väldigt lättlärd och kul att jobba med!

Nu är klockan kvar över sex, ska hem om tre kvart. Natten har gått bra. Ska sova till lunch. Hoppas förkylningen är bättre, ska till Näsum och hålla lektioner på kvällen. Kanske kör inom Olofström och kollar på hoppträning på vägen hem därifrån, var länge sedan.

Ha det fint så ses vi!

Söndag natt 14e september

Hej Hopp

Välkommen härliga höst! Välkommen vackra September!

Livet leker och luften är frisk. Det är natt och månen är full.

Söndag natt. Måndag imorgon och terminens ridlektioner drar igång. Firman är registrerad och allt är i ordning, äntligen.

Idag har Pontus och Maja tävlat hoppning i Olofström. De fick vit rosett i båda klasserna, ja faktum är att nästan alla mina elever red felfritt, de är så duktiga och ponnyerna är så snälla och tappra. Och nu tar vi nya tag, nu ska vi lära oss mer och bli ännu bättre hästmänniskor och ryttare.

Jag och Zorro hade några trevliga dagar på Dövestads gård utanför Oskarshamn. Robyn Hood från USA var där för att undervisa i Tteam och Ttouch (www.ttouch.com för den som är nyfiken). Mycket intressant, lite annorlunda men ändå väldigt logiskt och absolut mycket användbart.

Nu har vi "mellanlandat" hemma ett tag igen för att om en vecka styra uppåt mot huvudstadet och sen Johannesbergs slott i Gottröra. Dags för segment tre i vår utbildning, dags att träffa Christina och det härliga gänget igen. Dags att proppa hjärnan full med ännu mer nyttig information.
(www.integraridning.eu var det ja)

Förhoppningsvis kommer Rui flygande och åker med ner från Stockholm. Han behöver komma hit och göra lite nytta, ponnyerna behöver nya skor, uteboxarna behöver dörrar och jag behöver någon som tar hand om mig =)

Ännu en gång, välkommen härliga höst, jag möter dig med öppna armar! Ha det bra gott folk.

Lördag 20 september

Natten till lördag och min tredje natt på raken. Snart ska jag hem o sova och är ledig en hel vecka. Dags att åka upp till Sthlm igen, ska ägna oss åt longeringsarbete, arbete vid hand och på lång tygel denna gången, ska bli skoj!

Veckan har varit bra och gått fort. Mjukstartat med ridlektionern, det har fungerat bra. Tränat hästarna, har också fungerat fint. Zorro uppför sig exemplariskt och ser starkare och rundare ut i kroppen. Hoppas nu att resan inte tar för hårt på honom den här gången.

Har lite att stå i idag när jag väl stiger upp framåt halv två men först ska jag ha några härliga timmars sömn så fort jag väl kommerhärifrån.

Ha det gott

Söndag 28 september

Hej, på bilden ser ni mig och Zorro på en rastplats utanför Ödeshög på vägen hem från Stockholm här om dagen.

Veckan i Stockholm var trevlig. Christina tyckte att Zorro utvecklats mycket och positivt och att vi skulle fortsätta på samma sätt som vi jobbat nu. Framför allt tyckte hon att han ändrat inställning och var mer vänligt inställd, att han släppt "onda ögat" hehe..

Med nöd och näppe fick jag fatt i en flygbiljett till Rui först till Kastrup och sen vidare till Arlanda så nu är han här och livet är lyckligt.

Nu har vi lite att fixa med. Hästar som ska skos, lektioner och så ska Olle förberedas för premieringen på söndag.

Hösten är nog som vackrast nu och hästarna börjar bli ulliga och gulliga i sina kommande vinterpälsar. Nätterna blir dock allt längre och mörkare. Klockan är tjugo över sex men ännu synes ingen ljusning där ute. Om ett par timmar får jag köra hem och krypa ner i en varm och skön säng, fint det!

Tisdag 14e oktober

Dags för lite uppdatering, tiden går. Här ser ni en bild på mamma och hennes nya häst Blida, ett sexårigt islandssto.

Ja kära nån, sakta med säkert hade vi lyckats minska antalet hästar på gården och det kändes som om kommande vinter inte skulle bli så tuff och arbetssam som den förra. Men så small det till och nu har jag nästan tappat räkningen på hur många vi har igen.. Skillnaden blir väl att nu är alla våra, förra vintern betalade en hel del för sig.. hmm..

Jag fick två hästar av min farbror för några dagar sen. Loke, nordsvensk och Vanda, gotlandsruss, båda 19 år gamla. Vad gör man..? Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med dem, men jag får väl snart hämta hem dem och känna lite på dem, hovarna behöver ju fixas innan Rui åker med.

Bokade biljett till Azorerna den 23 nu ikväll. Ska bli skönt att komma iväg lite, även om en vecka känns väldigt, väldigt kort så är det ju bättre än inget!

Firman går bra och ridlektionerna rullar på. Denna veckan jobbar vi från marken, till barnens förundran. "Hur kan man ha en ridlektion utan att rida?" Men de får härda ut, jag tycker det är viktigt att de lär sig kommunicera med hästen och se den som något mer än något man åker runt på, och då klarar man sig inte utan umgänget från marken!

Olle blev inte godkänd, för dåligt utvecklad tyckte domarna. Jag spar han nog ett år till, tror på min lille sork.

Ha det gott vänner, hoppas ni har en härlig höst precis som jag!

Lördag den 18e oktober

Klockan är snart halv fem på lördagsmorgonen men ännu är det kolmörkt där ute, och minusgrader, huuu..

På bilden ser ni Loke, mitt nyförvärv, den största, nåja, i alla fall tyngsta häst jag ägt. Min första nordsvensk. Jag red honom barbacka hem och det är bra krut i den gamle mannen kan jag lova! Loke ser så snäll ut, han har stora näsborrar, mustasch som lockar sig och så pratar han mycket =)

Red Zorro ikväll, han fungerar fint nu och börjar se stark ut i kroppen. Han är rätt så positivt inställd till att arbeta och anstränger sig för att göra rätt, det är kul!

Idag ska Jilette flytta. En häst ut och tre in på en helg, det går inte riktigt på rätt håll nej. Men det ska nog bli bra!

Ska sova till lunch idag sen vill jag ner och rida, på Zorro och på min nya klump. Vi ska försöka sko Vendetta med, det uppskattar hon nog inte, men hovarna måste ha skor för att hålla, och arbeta vill hon ju. Vanda fick skor redan idag, efter ett vissa protester. Det är något visst med de gamla russdamerna, de har mycket åsikter. Ska prova att sätta igång Vanda med och se om hon vill jobba lite. Det är en förutsättning om hon ska få stanna kvar.

Har fått ledigt imorgon natt, toppen. Vi är bjudna till Anna och Rikard på surströmmingsfest, får se om det går att äta, tveksamt. Kommer massa trevliga hästfolk dit, ska bli kul. På söndag ska vi ner till Ängelholm om kolla på Cheval-släpen, se om vi kan beställa ett.

Ha det bra

Måndagen den 20 oktober

Ja idag har jag äntligen köpt mitt cheval-släp som jag trånat efter så länge, det är släpet på bilden, en Cheval Liberté Magnum Gold, med både frontutlastning och sadelskåp på dörren. Ska vara klart att hämta lagom till stockholmsresan i början av november, så då får det sin jungfrutripp och Zorro får åka som en kung! Det var det överlägset dyraste jag någonsin inhandlat så jag hoppas det är värt varenda krona.

Jag jobbar som vanligt, drygt och tröttsamt. Varit trött hela dagen efter festen hos Anna igår, vi hade jättetrevligt. Sov ett par timmar på kvällen medan Rui fixade med hästarna.

Inte hunnit rida på hela helgen. Tråkigt. Har mycket som ska fixas nu de närmsta dagarna innan vi åker. Får ta tåget ner till Kastrup redan på onsdag kväll. 

Ska försöka stiga upp tidigt idag. Vi ska till sågen och hämta spån, försöka sko Vendetta, kanske flytta Olle och Texas och helst hinna köra bort till Palina och fixa hovarna på henne och Monikas häst.

Stuffe och Molly flyttade ner till oss i lördags, så nu är det fullt hus vill jag lova.

Usch, fick in en sjukanmälan hit till jobbet nyss, betyder att jag måste försöka ringa in någon som kan komma vid sju. Fy för att ringa och väcka ledigt folk vid halv fem på morgonen..

Mmm vad det ska bli härligt med en vecka på Azorerna. Komma bort helt från allt ansvar och bara koppla av=)

Vi hörs

 

Azorerna 23-30 oktober

Hej igen!

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen, en ganska kall o frusen svensk mark. Vi hade det lite körigt sista dagarna innan vi åkte och så kom inte heller tåget som planerat på natten när vi skulle ner till Köpenhamn så vi fick köra ner till malmö, ta tåget över och sen sitta på flygplatsen fram till tidigt på morgonen då vi kunde checka in och så flög vi vid sju ungefär. Jag sov så gott nästan hela resan så den kändes inte så lång.

Vi reste på biljett med ospecificerat boende eftersom jag inte fick tag i bara flygstolar, hade tur och fick rum på ett flott hotell mitt i stan, med balkong på sjätte våningen och utsikt över stan och hamnen. Kolla in bilden!

Veckan gick alldeles för fort såklart. Har vilat mycket, titta på när Rui skott, shoppat lite, ätit frukost på standkafeet, fina middagar och lekt med min häst såklart. Belladonna har blivit stor och vacker, blir en riktigt flott häst!

Flög hem torsdag eftermiddag och landade på ett kallt o blåsigt Kastrup vid elva tiden, tog tåget över sundet och sen bilen hela långa vägen upp till Kyrkhult. Var bara snö sista milen, tur det med mina sommardäck. Var hemma vid halv två på natten.

Var sorglig och tråkigt att lämna Rui på ett vackert och soligt Azorerna för att ensam resa hem mot mörker, kyla, hårt arbete och ensamhet. Det tog emot, är ingen rolig årstid som kommer nu och det är som längst innan jag får träffa Rui igen precis när vi säger hejdå. Nu är det redan några dagar närmre och det känns bättre.

Belladonna

Belladonna och Rui

Furnas där vi badade i en varm källa i berget

Söndag 2 november

På bilden ser ni Vanda och Blida och några av de andra stona i bakgrunden. Det är en rejäl flock vi har..

Jag jobbar men ska snart hem. Har varit en kall natt, blir till att skrapa rutorna. Ner till hästarna och släppa ut o fodra frukost innan jag får åka hem och krypa ner under täcket för att försöka bli varm. Ska bli skönt.

Har varit två fina dagar sen jag kom hem, kallt och friskt. Har jobbat mycket nere på gården, hållt ett par ridlektioner som jag låg efter med och försökt få lite ordning inför vintern, byggt staket och organiserat lite. Zorro hade uppfört sig utmärkt hos Karin när jag var iväg var pigg imorse när jag longerade honom. Vi har fått ett par lass ny grus uppe på ridbanan så nu ska den nog hålla sig okej i vinter förutom efter de värsta regnovädren.

Vi vågade inte köra på Hubertusjakt, vad varning för halka och jag har inte vinterdäcken på.. Synd men det kommer väl fler tillfällen. Jag fick desto mer gjort hemma i stället, alltid bra.
Jobbar fyra nätter på raken nu så då blir inget mer gjort hemma eller i stallet mer än det allra mesta nödvändiga. Idag ska jag hålla en ridlektion, fixa med hästarna och sen köra hit och jobba igen.

Men först ska jag sova, och det känns som en otroligt bra ide =)

Måndag 3 november

Här ser ni pojkarna som går uppe på betet i Rönås fortfarande, har fått börja stödfodra lite med hösilage till dem med, allt för att de ska hålla sig tjocka, feta och glada! De var dock ute på vift när jag var på Azorerna, passade på. Typiskt, tror som tur var inte att de hann orsaka någon skada. Det blir en tråkig vecka som kommer för Texas del, han ska få träffa farbror veterinären och bli av med något heligt. Han ska alltså bli vallack. Sen ska de flytta hem till Hans för vintern innan jag åker till Stockholm.

Är korta dagar och långa nätter när man jobbar så här. Sov till tre idag, hann fodra hästarna och äta en smörgås innan jag skulle hålla lektion vid fyra. Vanda gick med för första gången och det gick utmärkt, vad kul! Sen mockade jag och förberedde insläpp. Hann träna Zorro en stund, han var mycket energisk och ville mest springa på. Fick hålla igen lite hårdare än jag brukar och då kändes han riktigt trevlig. Sen hann jag bara släppa in hästarna och äta kyckling med familjen innan det var dags att köra hit till jobbet.

Natten har flytit på bra och nu är klockan redan tjugo över sex, slutar om en stund. Får nog kränga på mig overallen när jag ska släppa ut hästarna, är så vansinningt kallt. Nu ska jag bläddra lite i en tidning innan det är dags att packa ihop mina saker och köra hemåt.

Onsdag 5 november

Hej!

Så här glada var jag o Rui när vi var på fest hos Anna o Rikard för ett par veckor sedan.

Nu är det natten till onsdag, den sista av mina fyra nätter i rad. Känner mig nöjd och stolt, ju hårdare man jobbat ju mer uppskattar man lite ledighet. För sådan är den fina balansen i tillvaron. Alla vet inte det men det har jag upptäckt för länge sedan =) Och ikväll efter ridlektionerna kan jag koppla av i soffan hos mamma o pappa, titta på "Bonde söker fru" och kanske rentav hälla upp en liten Martini. Allt för att njuta av en kort paus i en annars för det mesta aktiv tillvaro.

Ibland frågar jag mig om jag verkligen vill hålla på med det jag gör, varför saker har blivit så som de är. Speciellt nu när vintern är på ingång så undrar man vari tjusningen ligger att ha 17 hästar på gården...
 
Men ändå vet jag att jag är omåttligt stolt över det jag åstadkommer med mitt liv, mina hästar och min verksamhet. Jag gör precis det som jag drömt om sen jag var en liten, liten tös, långt innan pappa för första gången kallade mig "hästafrida" =) Och jag vet att det är kärleken till hästarna som driver mig, önskan att förstå dem och sprida kunskap och insikt till människor om vilka fina djur de är och hur mycket man kan utvecklas som människa genom att umgås med dem på ett bra sätt.

Klockan är redan kvart över fyra och jag har inte ens varit trött ännu. Har överlag varit pigg o vaken sen jag kom hem från Azorerna, en veckas vila gjorde susen! Sov till tre idag och åkte sen ner till gården för att äta lite frukost och prata med mamma. Sen fick hästarna sin försenade lunch, jag mockade skjulet, fyllde upp vattenkaret, mockade stallet, la fram kraftfoder och hösilage inför kvällen och åkte till Näsum för att hålla lektioner. Är mycket nöjd med mina elever där, de utvecklas och har kul med sina ponnyer och hästar. Min del i det hela är inte så viktig utan allt är en process och jag vill finnas till hand och hjälpa dem med som behövs för att fortsätta utveckals.

Det är presidentval i USA i natt. Obama vinner och det är bra. Jag tror på en bättre värld och jag tror att Obama är ett steg i rätt riktning. Jag har firat med lite fika, ett glas cola och en kaka.

Jag kommer att ha fullt upp de närmaste dagarna så bli inte förvånade om jag inte skriver förrens fredag natt då jag jobbar näst. Ska tvätta och städa idag när jag sovit klart. Hämta sågspån med Karin, fixa med hästarna och hålla ett par ridlektioner. Vill helst rida Zorro med, önskar jag hann göra det oftare.

Ha det bra så hörs vi tids nog

Onsdag 19 november

Det är onsdag morgon och jag får åka hem från jobbet om en havltimme. Har varit en bra natt. Suttit och tittat på filmklipp från Stockholmsvistelsen förra veckan. Min Zorro har blivit SÅ fin! Ju mer jag tittat ju finare blir han och det är omöjligt att tro att det är samma häst som när vi var uppe i april..

Nya hästsläpet har gått fint, och Zorro verkade efter omständigheterna nöjd.. På vägen gjorde vi sällskap med Ragna och Fritte och mellanlandade i Linköping där vi spenderade natten hos Ragnas dotter Siri ute i Vreta Kloster. Siri går KY utbildning där till ridlärare. Vi såg en hoppträning på skolan på fredagsmorgonen och man kan väl lugnt säga att filosofin och undervisningen skiljer sig en del från det vi lär oss inom Integrerad ridkonst...
Zorro och Fritta var ute i hagen under förmiddagen och hade förvandlat sig till näst intill oigenkännbara genom att täcka sig med lera och kardborrar. Zorro tyckte det var skönt att komma hem på fredagskvällen, har nu återhämtat sig fint.

Stockholm gick bra. Vi jobbade med en del nya och ganska krävande övningar. Zorro var mycket tröttde sista dagarna. Om jag kan skaffa e-körkort i vinter så ska jag överväga möjligheten att ta med två hästar till vårens ridsegment. Nu ska vi iallafall inte upp igen förrens i April. Har fått ett träningsprogram av en duktig massör att jobba efter, blir mycket intervallträning i galopp kommande månader för att bygga upp styrka och stabilitet i hela hans kropp samt kondition.
 
Helgen spenderade jag hemma på gården med att försöka "komma ikapp". Vi har lagat staket, byggt nya staket, skyfflat undan lera, lagt på mer stenkross i vinterhagen samt förberett lösdriften för vintern genom att halma ligghallen, flytta dit ponnyerna och konstruera ett nytt fodringssystem som ni kan se en del av på bilden. Det fungerar bra hittills. Jag har också lyckats snickra ihop en foderhäck till de stora hästarna, helt på egen hand. Jag tror den kommer att hålla året ut, pappa tvivlar på att den står månaden ut, vi får väl se vem som har rätt =)

Jag jobbar imorgon natt igen och ska då försöka uppdatera hemsidan lite mer med nya bilder, jullovsaktiviteter och lite julklappstips på salusidan, missa inte det!

Nu ska jag köra hem och mata de hungriga hästarna och sen är det äntligen min tur att sova gott. Ha en bra dag gott folk!

Lördag den 29e november

Här ser ni en bild på Ann-charlottes fina Tinker Ami. I sadeln sitter världens bästa Karin.
Nu blev du allt bra stolt va Ann-charlotte!?

Det är lördag natt o jag sitter på jobbet. Alla andra är på julfest i kväll. Jag hann bara dit o kasta i mig lite julmat. Hade så gärna velat vara med o festa men det gick inte att ordna. Tycker lite synd om mig själv.

Knäet mitt är kasst. Var på idrottskliniken i Växjö förra veckan för undersökning. Doktorn var sträng och klämde hårt på knäet, det gjorde ont. Fel på menisken trodde farbror doktorn besämt. Inte så bra. Vila o vänta på remissvar från Karlshamn, kom i förgår, fyra månaders väntetid. Måste ringa dem på måndag o säga att det är för länge.. Och så äter jag antiinflamatoriska tabletter, fast jag är livrädd för att de ska vara dåliga för mig och för alla läskiga biverkningar som det står kan drabba en. Tänkte inte ta dem men mamma sa att jag måste så nu gör jag det, stackars, stackars mig =(

Fast vila knäet är svårt när man har sjutton hästar som hänsynslöst fortsätter att äta, dricka och smutsa ner. Allt tar dubbelt så lång tid när man ska ta det lugnt och vem har dubbelt så mycket tid? Inte jag i allafall... Köra skottkärra är dåligt för knäet, och att lyfta tungt. Fast värst av allt är det att rida, gör ont redan efter ett par varv. Så det har jag slutat med för tillfället. Vet inte när jag ska börja igen...

Det mesta är lite jobbigt just nu faktiskt och lite dystert. Men det kommer nog bättre dagar tids nog.

Ska se om jag kan läsa en bok inatt, hoppas jag inte blir för trött. Sköt om er.


Måndagen första december

Hej hopp!

Natten är snart slut men mörkret ligger tjockt utanför. Första december idag, året går mot sitt slut. Har jobbat tre nätter på raken, nu har jag tre lediga.

Knäet känns bättre. Är nog de farliga pillren som hjälper, och inga andra biverkningar är att jag känner mig tröttare än vanligt, inatt har nästan varit lögn att hålla sig vaken, mycket värre än vanligt. Ändå sov jag sex timmar igår. Släppte ut hästarna, mockade och gjorde iordning stallet, sen åt jag första adventsfrukost med familjen innan jag åkte hem och sov.
Steg upp igen vid halv fem och kände mig som vanligt förvirrad då det var kolmörkt ute. Körde ner till gården och fixade klart i stallet.
Tränade Zorro en stund, först fick han springa av sig lös och rusa runt lite sen jobbade jag en kort stund på lång tygel och lite ryggning vid hand. Ryggingen tycker han är jobbigt men jag insisterar då jag tror det är lite av en nyckel-övning för honom just nu. Alltså jag tror att det kan göra mycket nytta för honom både kroppsligt och muskulärt när han behärskar den bättre. Men man får ta det i små portioner såklart, som med allt som är svårt, och mycket beröm..

Öppnade en ny hösilagebal, vackert som en dröm =) Det är en löjlig och udda egenskap jag har, min passion för fint hösilage *skratt*  Man behöver nog har stått i timtal och slitit sitt hår över dåligt, mögligt hösilage fullt med ogräs för att kunna ana sig till glädjen över en riktigt fin bal som luktar ljuvligt och där hösilaget lossnar bara man rör det och nästan packar sig själv i säckarna. Jaja, jag är inte riktigt normal!

En annan sak som också nästan gjorde mig löjligt glad var när jag besiktigade min bil i fredags. Den gick förvisso inte igenom, men det blev bara en anmärkning som är lätt fixat och ingen ombesiktning. Bättre än väntat och det ser ut som att vi kommer att följas åt ännu ett år, jag och min trogna blå slitvarg. 

Nu ska jag snart köra och ge hästarna frukost och släppa ut. Det blir en bra dag. Världens bästa Karin flyttar in i lägenheten ovanför mig och jag ska hälsa på henne ikväll och se hur hon har det. Sen ska vi ha mycket skojj ihop om kvällarna jag och kompisen Karin, prata strunt och dricka gin-glögg ;)

Alla barnen ska träna markarbete med hästarna denna veckan, så de tjocka ponnyerna får vila sin ryggar lite. Det blir ledövningar enligt tteam och lite ttouch, det ska nog gå bra.

Adjö då för den här gången

Fredagen den 5e december

På bilden kan ni se utsikten från mitt lägenhetsfönster igår vid lunchtid, alldeles vitt och fint. Lägg märke till julgardinen och då små stjärnorna jag pyntat med i fönstret =)

Det är fredag morgon och jag ska hem från jobbet om tre kvart. Det går ganska fort och smidigt att släppaut hästarna på morgonen nu. Det nya hösilaget har kommit och ser jättefint ut, vilken lättnad! Har ställt upp en bal bakom lösdriften så att det är nära att fodra ponnyerna, slipper packa i säckar och kånka runt på dem.

Jag har gett Loke en ny fru, Vendetta. Mot hennes vilja kan tilläggas. Han var så ledsen över att inte få gå med Vanda, bara sprang omkring och gnäggade och hann inte ens äta. Så nu går han i en egen hage med bara Vendetta och äter upp sig igen. Vendetta har idag demonstrerat sitt missnöje genom att rymma två gånger...

I onsdags kom en massa snö så jag fick ställa in kvällens lektioner. Annars har veckan gått bra, barnen har varit duktiga och flitigt tränat ledövningar med ponnyerna.

Annars har jag mest gjort saker som vanligt folk gör denna veckan, t.ex. julstädat, varit på Ikea med Karin och fixat lite i lägenheten. Det har varit skönt. En vecka kvar nu med ridlektioner, alla grupperna ska rida gymkhana. Ska bli skönt sen med lite julvila och vintervila. Jag behöver det, speciellt mitt knä som gjort förfärligt ont igen de senaste dagarna och hemskt inatt.

Idag ska jag till Tingsryd och hjälpa Ann-Charlott lite om inte knäet protesterar för mycket. Sen ska jag på kalas till mormor ikväll och äta lite gott, fint det. 

Onsdag 10e december

Här ser ni Pontus på julskyltningen i söndags, eller är det kanske "Rudolf med vita mulen"? Det gick bra på julskyltningen även om man kunde önskat att fler barn ridit och att fler visat intresse, men vi gjorde vad vi kunde åtminstone.

Det är tidig onsdagsmorgon, slutar jobbet om en timme. Ska sova länge idag eftersom jag jobbar inatt igen. Sen är jag ledig en hel vecka, jippie! Är dessutom sista veckan med ridlektioner hemma, bara lite igenridningar nästa vecka. 

Barnen rider gymkhana denna veckan, lekar och tävlingar med häst som t.ex slalom, flytta runt koner och gå balansgång samtidigt som man leder ponnyn. Detta är uppskattat av både barn och ponnyer och tävlingsintinkten kommer fram. Sista gruppen i måndags var de sju stycken och till och med lille Tarzan fick vara med, gick utmärkt såklart!  

Längtar redan efter helgen. Är idolfinal på fredag, den ska jag titta på och äta något gott till. På lördag ska jag på inflyttningsfest till Karin och kanske fortsätter vi ut sen på kvällen. Söndag är det uteritt på förmiddagen om vädret tillåter. Utöver detta ska det förstås hinnas med att släppa ut och in hästar, fodra femton hästar tre gånger och dagen, mocka, vattna, sopa, kratta, fixa staket, plocka i ordning saker och gud vet allt. Det är tur att man alltid har något att göra! ;)

Tisdagen var grå och trist. Tog det lugnt och det tog nästan hela dagen bara att fixa morgonsysslorna i stallet, fodra lunch och förbereda för kvällen. Kändes väldigt tungjobbat.. Sen var jag i Näsum och höll två lektioner, gick bra men var kallt.

Bara två veckor kvar till julafton idag, och tre veckor kvar av året. Känns bra, jag har hunnit med en hel del. Första januari kommer dessutom Rui så jag har något fint att se fram emot, en härlig början på det nya året.

Jag vill be alla om en tjänst, hjälp mig att finna ett nytt hem åt Molly. Mer info finns under "Till salu".

Vi ses!

Söndag 21e december

Dagarna går så fort när man jobbar natt, dock inte nätterna..

Det är söndag morgon kl. fem över fyra och det är den fjärde advent. Jag är pigg och vaken, jobbar min andra natt av fyra på raken. Jobbar sex nätter på en åtta nätters period, blir många timmar i samma fåtölj =)

På bilden är det Melvin som äter hösilage och blir stor och stark. Bilden visar också hur grått, trist och lerigt det är ute nu *suck*.

Ganska fantastiskt att han blivit så gammal redan att han ska ridas in till våren. Han var verkligen en liten parvel när han först kom.

Steg upp vid fyra idag, körde ner och åt lite hos mamma o pappa. Vid fem kom hela familjen Strömberg med hästar och hund för två ridlektioner. Vinden blåste och regnet föll men det gick bra ändå. Mockade sen och släppte in hästarna, hann äta ett par bitar lövbiff och sen körde jag hit igen.

Börjar bli hungrig nu. Har en burk soppa med mig som jag dock glömt i bilen. Får gå ut och hämta den. Knappt fyra timmar kvar tills jag får köra hemåt. Är inte skojj att släppa ut hästarna i detta vädret, man hinner bli både blöt och skitig innan det är dags att köra hem och hoppa i säng. Sen sova, sen fixa i stallet och sen köra hit igen. Och sen samma vända en gång till. Men sen är det lille julafton och jag ledig en natt. Ska nog äta julmat hemma hos mamma o pappa. Ska dricka så många snapsar att jag inte vill ha något på julafton hos mormor för den natten ska jag hit igen.

Det blåser halv storm ute i natt, dånar. Tur att man har ett inomhus jobb =) Och lite tur att man har en god anledning att stanna i sängen större delen av dagen imorgon.

Jag fick Molly såld nästan med en gång, snabbare än de flesta av mina hästaffärer. Hon flyttade till Vilshult i söndags.

Uteritten i söndags gick utmärkt och vädret var okej. Red min store klump och han gick bitvis även att bromsa så det tar sig.
Har ridit Zorro två gånger den senaste veckan och den hästen kan verkligen vara ett sant nöje att rida. Jag har aldrig haft en häst som varit ens i närheten av så fin att rida som Zorro när han går bra. Och detta är fortfarande bara början på den tid som jag hoppas vi får tillsammans. Jaa.. vi ska nog erövra världen tillsammans jag och min Zorro, eller åtminstone en liten del av den ;)

Torsdag 25 december

God Jul alla vänner !!

Julaftons natt, eller kanske juldagens morgon är mer korrekt. Djuren kan prata och Jesus är född! Jag sitter på jobbet, känns nästan som om jag bor här nu för tiden. Har jobbat sex av åtta nätter den senaste veckan, inte hunnit med mycket annat.

Om en och en halv timme kommer Karin och hämtar mig, hon har med jobbat natt. Sen kör vi hemåt, matar hästarna och sover halva dagen, skönt. Har inte varit så trött inatt, dock lite uttråkad, men visst, det har gått bra. Är ledig en hel vecka nu =) Och sen kommer min Rui, fint det.

Vi var hos mormor och morfar idag och åt jullunch, träffade tomten och tittade på Karl Bertil Johnssons jul. Släppte in hästarna redan vid halv fem, det snöade blöt snö på dem så jag tyckte de kunde komma in. De tackade inte nej.

Har lite stallarbete och diverse att komma ikapp med nu under ledigheten. Vill hinna rida så mycket som möjligt med, hoppas på trevlig väder. Kanske kör ut med Zorro till Olofström några gånger. Har funderat på att vara med på tävlingarna nu i nästa vecka, kanske börjar bli dags. I alla fall för att komma dit och se hur lille Zorro uppför sig, och för att göra något över huvud taget. Det behöver man vid denna årstiden! Vi får väl se..

😀 Hej hopp sockertopp, nu ska vi dansa tills solen går opp!😀

Måndagen den 29e december

Hej!

Bilden är tagen annandag juls morgon. Loke och Vendetta har precis kommit ut och äter frukost under en vacker morgonhimmel.

Det är natten mellan söndag och måndag. 23 år gammal så bakar jag i detta ögonblick mitt livs första sockerkaka! Jag fick elvisp och kakformar i julklapp. Imorgon ska jag ha dagläger, blir kakan okej så bjuder jag på den då, annars måste jag äta upp den helt själv =)

Har haft väldiga problem att somna efter alla min jobbnätter förra veckan. Att jag sen inte kommit upp i vettig tid på morgonarna och dessutom gjort ovanligt lite, har gjort att jag legat klarvaken över halva nätterna. Så inatt tänkte jag att det kvittar. Ska baka klart kakan samt planera lite inför lägret imorgon, sen kan jag nog sova. Är lite tröttare idag, har fått ordentligt med frisk luft.

Har varit bra mellandagar. Att spendera all tid nere på gården har låtit mig komma ifatt med flera gamla synder, är lite mer ordning och reda nu, som jag vill ha det.

Loke har fått jobba en hel del, tja.., enkla fina pass såklart men ändå lite regelbundet. Han är väldigt lättlärd, fantastiskt smidig med hänsyn till ålder och form, och helt genomhärlig som häst! Vi har jobbat med lite longering, som han förstod direkt och lyssnade bra på signalerna. Sen har vi jobbat vidare med ledövningarna, han är mer sansad, håller avstånd och focus, kan stanna utan att jag drar i kedjan samt även stå still och slappna av, otroliga framsteg om man jämför med en månad tillbaka. Jag har också jobbat lite för hand som sagt förvånats över hur smidig han är, han böjer och ställer, kliver på och sätter lätt under sig inner bakben och söker sig fint ner till bettet. Han har även gjort ett par riktigt snygga halter..

Zorro är riden lite mer än han är van vid han med. Han har lite gangsterfasoner, antagligen eftersom underlaget inte tillåter mycket akivitet i hagen och han stoppar ju i sig rejält med kraftfoder. Det här kyliga vintervädret brukar göra sitt till också. Vi var nere i olofström igår kväll och red, jag, Julia och Emelia med Kristall. Zorro var väl sådär, matte blev inte helt nöjd. Vi red i alla fall igenom LC programmet ett par gånger, var väl rätt okej om man bortser från vissa protester här och där från Zorros sida. Att lyda en plan ett helt dressyprogram utan att få komma med egna initiativ var han inte helt inställd på, blev lite skutt så bakbenen och oförberedda varvbyten, samt någon galopp för mycket..

Har funderat lite fram och tillbaka, ska ta med honom till tävlingen nästa helg i alla fall. Egentligen är han ju redo menar jag, han kan allt som ingår i programmet och han kan det ganska bra till och med. Vad än han har för griller i huvudet så måste han ju bli vuxen han med till slut och då får man nog behandla honom som en sån med, annars lär det dröja! ;) Om jag gör mitt bästa och focuserar 200 % (alltså hundra för honom med..) så kanske det inte slutar i totalt fiasko. Gör det nu det ändå så vet vi att vi har lite att bita i kommande året och kan han sen i slutet av nästa år visa något bättre så är det ju ändå ett bevis för allmänheten att även knäppgökar finns det lite hopp för.

I fredags kväll hade Melvin ryttare på sig för första gången. Var dock mörkt och gick inte att få bildbevis. Julia och jag tränade hästarna ihop och när jag var klar med Zorro hade hon förberett Melvin fint med ledövningar, tränat stillastående och även lite ryggning något steg åt gången. Vi ställde honom vid pallen, vande honom vid Julia på pallen, matade med godis, hängde över, la tyngd i sadel ochstigbyglar och sen satt hon helt enkelt upp under lugna och enkla former. Melvin fick beröm, fick böja sig och ta godis vid sidorna för att se Julia snett där uppe och vänja sig vid den nya känslan av något på ryggen. Sen blev det ett par steg åt var sida, lite skritt framåt i båda varven, halt och igångsättningar på mina komandon och sen var vi klara. Mycket positivt och bekymmerslöst, det är så man ska börja. Melvin tyckte det var spännande men inte minsta otäckt, och njöt av att ha full focus från två personer på en gång =) Zorro stod utanför ridbanan och tittade avundsjukt på, önskade säkert att han fick leka sådana simpla och roliga lekar igen där man inte behöver göra något men ändå får beröm och godis hela tiden.

Nähä, nu ska jag titta till min sockerkaka, den har inte bränts ännu så det ser lovande ut. Sen ska jag planera lite inför morgondagen. Det kommer 10 elever i blandade åldrar för att lära sig mer om tteam och markarbete, är perfekt att pyssla med nu när det är så hårt i marken. Givetvis blir det lite ridning med på eftermiddagen, man måste tänkta på att det inte är alla förunnat att sitta upp på en hästrygg varje dag!

Ha det bra så hörs vi på nyår om inte förr.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS